Pikantais itāļu tomātu pīrāgs: neļausim tomātu ražai iet zudumā

Patērējot tikai 1 stundu laika, jums būs skaists itāļu tomātu pīrāgs.

Pikantais tomātu pīrāgs ir lieliska ideja rudens vakariņām vai kā uzkoda dienas vidū. Tā dekorēšanai var izmantot jebko, piemēram, dzeltenos tomātus vai zaļo čili piparu gabaliņus. Tas pats attiecas uz pildījumu. Iesakām ņemt fetas sieru, olīvas un kaperus, bet potenciāli varat izmantot jebko, sākot no ceptiem baklažāniem līdz marinētam tuncim.

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 220 g pilngraudu miltu
  • 100 g saulespuķu eļļas
  • 130 g tomātu biezeņa
  • 1 paciņa raugs
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 g melno olīvu bez sēklām
  • 100 g fetas siera
  • 2 ēdamkarotes atsālītu kaperu
  • 5 dzeltenie ķiršu tomāti
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Olas ar sāli un pipariem puto vismaz 10 minūtes, līdz maisījums kļūst gaišs un putojošs. Pievieno eļļu un miltus, raugu un visbeidzot tomātu biezeni. Fetas sieru sagriež kubiņos, olīvām izņem kauliņus (ja olīvas ir ar kauliņiem) un atsālina kaperus, tad pievieno tos maisījumam, viegli samaisot. Nomazgā ķiršu tomātus un pārgriež uz pusēm.

Lasi vēl: Tu vieglprātīgi izlej šo brīnumaino šķīdumu izlietnē, bet es to izmantoju gan sejas kopšanai, gan orhideju mēslošanai

Ielej maisījumu formā, kas izklāta ar pergamenta papīru un dekorē ar ķiršu tomātiem, atstājot griezto pusi uz augšu.

Cep apmēram 40-45 minūtes 180°C temperatūrā iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (pirms izņemšanas no cepeškrāsns vienmēr pārbaudiet ar zobu bakstāmo). Pikantais tomātu pīrāgs ir gatavs: pirms sagriešanas šķēlēs un pasniegšanas ļaujiet tam pilnībā atdzist.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment